Fruit Gift

+99412 5648676, +99450 6337799, +99436 5479848
  • Kartınız boşdur!

Quduzluğa qarşı

  1. 100qr üyüdülmüş qoz ləpəsi, 100qr bal, 50qr duz, 50qr soğan suyunu yaxşı qarışdırıb sərin yerdə (və ya soyuducuda) saxlamaq. Hər iki saatdan bir 1 x.q. qəbul etmək və bu qatqını yaraya bağlamaq.
  2. Dişlənmiş yeri duzlu su ilə yuyub, qoz yağını bintə hopdurub yaraya bağlamaq. Gündə 3 dəfə 1x.q. qoz yağını içmək.

 

Dəmirov xəstəliyi - 50 qr göy qozu xırdalamaq 0,3 l spirt töküb 10 gün qaranlıq isti yerdə, hər gün çalxalamaq (qarışdırmaq) süzmək. Xəstə yerlərə sürtmək

 

Ürək-damar-həzm sistemini yaxşılaşdırmaq – 200qr qoz ləpəsi, 200qr qaysı (quru ərik), 200qr əncir, 200qr qara gavalı, 200qr kişmiş-bütün bunları xırda doğramaq (ət maşınından istifadə olmaz?) Sonra hazırlanmış məhlulu gündə 2x.q. qatıqla içmək (qatıq 100qr).

 

Çiban, ekzema və b. dəri xəstəlikləri - Yetişməmiş qoz qabığı və yarğaqlaırın çayını (10%) (dəmləmək) 1/3 stəkan (50qr) gündə 3 dəfə yeməkdən qabaq qəbul etməli.

 

Zob xəstəliyi – 1 sətkan (200qr) qozun ləpəsinin arakəsmə qabığını 0,5 lt (70%) spirtdə 10 gün saxlamaq. 1 ç.q. səhərlər yeməkdən qabaq qəbul etmək 10 gün istifadə 10 gün fasilə. 1 ay qoz ləpəsi 1 ay feyxua ləpə qabığını istifadə etmək.

 

Şəkərli diabet – qozun yarpaqlarından 1x.q. 1 stəkan (200qr) qaynar su əlavə edib 1 saat dəmləmək və süzmək, yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl gündə 3-5 dəfə 1-2 x.q. içmək Uzun müddət olmaz (ayda 10 gün) və ya qozun cavan yarpaqlarından həlim hazırlamaq: 1x.q. yarpağa 2 stəkan su əlavə edib 15-20 dəq qaynatmaq və gün ərzində 3-5 dəfə içmək.

 

Qurd xəstəliyi (alisti): Göy qozdan (sütül) – 2 x.q. götürüb 2 stəkan qaynar su ilə termosda (12 saat) dəmləmək və süzmək. Gündə 4 dəfə yeməkdən 30 dəq qabaq 100ml qəbul etmək.

 

Rəxid və vitamin çatışmazlığı – 1.x.q. qoz yarpağı və yarım (xörək qaşığı, yarpaq sapını 1 stəkan qaynar suda 30-40 dəqiqə dəmləmək, süzmək. Yeməkdən qabaq 1x.q. gündə 3-4 dəfə qəbul etmək.

 

İnfarktın reabilitasiya dövrü- 100qr qoz ləpəsini 2.x.q. qarabaşaq və 2.x.q. bal ilə qarışdırıb gün ərzində 3 dəfə qəbul etmək.

 

Kista xəstəliyi – 14 ədəd qozun qabığını xırdalamaq 0,5 l spirt əlavə edib qaranlıq yerdə 10 gün saxlamaq (hər gün çalxalamaq ) və süzmək.. Hər səhər acqarına 1 x.q. içmək.

 

Angina və diş ağrısı – Qozun təzə yarpaqları ilə ağız və boğazı qarqara etmək. Bunun üçün qozun cavan yarpaqlarını 2 x.q. 200 ml qaynar suda dəmləmək lazımdır.

 

Ateroskleroz (ürək-damar sistemi xəstəliyi), kardioskleroz (ürək əzələ və damarların sklerozu), baç-beyin sklerozu (bədənin müxəlif orqan-nın toxumlarının bərkiyib kobudlaşması) hipertoniya zamanı

  • Gündə 100qr qoz yemək (bal ilə daha yaxşı)
  • Çay dəmləməsi: qozun cavan yarpağından 1x.q. 500 ml qaynar suda 1 saat dəmləmək və süzmək. Yeməkdən qabaq 3-4- dəfə yarım stəkan (100qr) içmək.

 

Osteomelit (iliyin iltihabı) – 2-3kq yetişmiş qoz ləpəsi arakəsmələrinin üzərinə spirt töküb (70%) 15 gün dəmləmək və süzmək. Yeməkdən 20 dəq əvvəl 1x.q. gündə 3 dəfə 20 gün qəbul etmək. Ağrı qalarsa təkrar etmək.

-30 ədəd yetişməmiş qozu xırdalamaq 1L spirtdə 14 gün .................

 

Xərcəng xəstəliyinin müalicəsində todikampdan istifadə edilir:

100 ədəd sütül göy qoz (qabıqlı) 3 L b lona doldurlur. Üstünə duru bal töküb balonun ağzını yaxşı bağlayıb 1m dərinlikdə torpağa basdırılır. 3 ay saxladıqdan sonra çıxardılıb süzülür. Gündə 3 dəfə yeməkdən 20 dəq qabaq 1 ç.q. qəbul etmək.

 

Dolama xəstəliyi – Qoz yarpaqlarının 20-30%-li cövhəri hazırlanır, təpitmə kimi qoyulur. Vanna kimi də istifadə edilir. Və

 

Həddən artıq yorulma və ya xroniki yorğunluq – 1 stəkan qoz ləpəsi (200qr) 1 st (200 qr) quş üzümü ilə qarışdırılıb ət maşınından keçirilir və 1 st bal ilə qarışdırılır. Gündə 3 dəfə 1 ç.q. qəbul etmək.

 

Şüa xəstəliyi – Gündə 100 qr qoz ləpəsi yemək

Daxili vəzilərin sereksiyasının (vəzilərin orqanizmin fizioloji fəaliyyətinə lazım olan maddələr hazırlanıb ifrazetmə prosesi) tənzimlənmsi, immunitetin möhkəmlənməsi, orqanizmin şlaklardan və parazitlərdən təmizlənməsi.

Yetişməmiş göy qozu 3 L balonun çiyninə qədər (təqribən 1,5 kq) doldurmaq (qoz əzilməməlidir) üstünə keyfiyyətli araq və ya konyak töküb doldurmaq. Balon polietilen qapaqla bağlanır. 3 gündən sonra balonun ağzını dəmir qapaqla möhkəm bağlamaq. Belə olanda yod oksidləşməz. Bu balzam 21 günə hazır olur. Bundan sonra balondakı duru məhlulu başqa qaba süzmək və ağzını möhkəm bağlamaq. Bankadakı qozların üstünə keyfiyyətli çiçək balı tökmək, qozlardan duru ekstrakt ayrılara və qozlardan xarici görünüşü quru meyvəyə oxşayana və öz həcmlərini bir neçə dəfə kiçildənə qədər saxlamaq. Balda saxlamaq müddəti də 21 gün və ya bir qədər çox davam edir. Bundan sonra araqda və balda çəkilmiş mayelər qarışdırılır və balzam hazır olur. Balzamı yeməkdən 20 dəq qabaq gündə 3 dəfə 1 ç.q. qəbul etmək (böyüklər üçün). Uşaqlar üçün bu balzam yalnız balda hazırlanır.

 

Mədə-bağırsaq ağrısı: Mədə həzmi pozulduqda 30 ədəd göy qoz qabığı ilə birlikdə xırda doğranır, üstünə 1 L spirt töküb günün altında 14 gün saxlamaq və süzmək. Bu məhluldan gündə 3 dəfə yeməkdən qabaq 1 x.q. suya (50ml) töküb içmək.

 

Xərcəng xəstəliyi- Yetişməmiş göy qozları 200 ml lampa kerosininə töküb 21 gün saxlamaq və süzmək. Gündə 1 damcıdan artırmaqla 45 damcıya çatdırıb yenidən 45 damcıdan 1 damcıya qayıtmaq

 

Vərəm və ürək damar iltihabı - 100qr bal və 100qr qoz ləpəsi qarışdırılır. Gündə 2 dəfə 1x.q. qəbul edilir

 

Qüvvəni artırmaq üçün (ürək əzələləri, əsəb sistemi)(Makedoniyalı İsgəndərin səhər yeməyi) – 100 qr süzgəcdən keçirilmiş pendir, 100qr xırdalanmış qoz ləpəsi və 100qr kişmişi qatıb yemək.

 

Qoz yağının hazırlanma üsulu: 100qr qozun ləpəsi üyüdülür(xırdalanır) üzərinə 0,5 L təzə günəbaxan yağı əlavə edilir. Qaranlıq isi yerdə 14 gün saxlanılır və tez – tez çalxalanır, süzülür və ləpə möhkəm sıxılır.

 

Qoz şirəsi – Təzə qoz qabığını suyun 1/3 qalanadək qaynadılır. Sonra həmin miqdarda bal qatıb yenə də 1/3 qalanadək odda qatılaçdırılır. Ürək bulanma üçün xeyirlidir. Boğaz ağrısı zamanı onunla qarqara etmək faydalıdır.

 

Limon şərbəti – Limona qabığı ilə birlikdə doğrayıb 1 L qaynar suda 2 saat saxlayır, sonra süzüb bir qədər şəkərlə şirin edilir. Gündə 3 stəkan (100ml) isti limon şərbəti içmək lazımdır.

 

Bənövşə şərbəti- 50 qr quru bənövşə 1L soyuq suya tökülür, od üzərində qaynadılır və 15 dəqiqə dəmə qoyulur. Sonra bal ilə bir qədər şirinləşdirib gündə 3-5 dəfə 100ml qəbul edilir.

 

Çiyələk yarpağı - Çiyələk yarpağı yaxşı qurudularaq çay kimi dəmlənib içilməsinin insan sağlamlığı üçün çox xeyirlidir. Əsasən qanı ttəmizləyir, bağırsaq qurdlarını tökür, xolesterolu salır, insanı sakitləşdirir.

 

Meyvələr – (Qoz –çəviz)

Tərkibində OMEQA-3 boldur. Minerallar və vitaminlər sayəsində beynin funksiyalaırnı yerinə yetirməsinə kömək edir.